Project Engineer (Civil) – Omexom – Dordrecht

Omexom is een van de merken van VINCI Energies, een internationale netwerkorganisatie actief in 52 landen met ruim 1600 business units. In een steeds veranderende wereld richt VINCI Energies zich op netwerken en integratie, optimalisatie van prestaties, energie-efficiency en data om de uitrol van nieuwe technologieën te versnellen en om twee belangrijke veranderingen te ondersteunen: de digitale transformatie en de energie transitie.

 

Omexom ondersteunt haar klanten om de energie transitie te realiseren met een aanbod van diensten en expertise voor opwekking, transmissie, transformatie en distributie van elektriciteit. Daarnaast ontstaat er een steeds grotere behoefte  aan slimmere oplossingen in het grid. In al deze ontwikkelingen speelt Omexom een toonaangevende rol. Samengevat: design, build & maintain voor de hele keten van elektriciteit. Nu én in de toekomst.

 

De projecten van Omexom projecten zijn zeer gevarieerd. Ze lopen uiteen van het ontwerpen, bouwen en installeren van schakel- en beveiligingsinstallaties voor elektriciteitscentrales, het verbinden van windturbines aan elektriciteitsnetten tot en met het ontwerpen en bouwen van onderstations met transformatoren. Daarnaast realiseert Omexom ook monitorings- en controlesystemen voor de tractievoedingsstations van sneltrams.

 

Omexom investeert in langdurige klantrelaties en anticipeert op nieuwe technologische mogelijkheden en op innovaties. Omexom ontwerpt, realiseert en onderhoudt op een veilige manier slimme, duurzame en innovatieve oplossingen. Omexom garandeert de meest praktische aanpak én honderd procent kwaliteit. De klanten van Omexom zijn onder andere voor TenneT, HTM, RET, Alliander en Delta.

 

Binnen Omexom verzorgt de Business Unit Major Projects de realisatie van de grotere, multidisciplinaire projecten. Vanaf het allereerste sales contact tot het allerlaatste restpuntje. Van fundaties via staalconstructies naar de elektrische hoogspanning componenten. Werken met en soms ook onder hoogspanning.

 

Ter versterking van het team zoekt Omexom een Project Engineer (Civiel).

 

Als project engineer ben je verantwoordelijk voor alle techniek binnen het project. Samen met de project manager, de planner, de constructie manager, de veiligheid coördinator en de controller stuur je de realisatie van het project. Je voert controlerende engineeringswerkzaamheden uit voor de projecten van de klant. Je overlegt tussen de diverse disciplines, stemt interfaces af, zet opdrachten uit richting engineeringbureaus, controleert voortgang en kwaliteit en je bent het aanspreekpunt met betrekking tot de technische inhoud zowel voor de klant als voor de partners in het project. Je vervult een sturende rol in het (laten) uitvoeren en kwalitatief bewaken van de engineeringskwaliteit, waarbij de nadruk ligt op het toetsen en valideren van de technische inhoud van de projecten middels systems engineering. Hierbij wordt je ondersteunt door de andere project engineers voor de vakgebieden E&I en WTB, net zoals jij de andere project engineers ondersteunt op civiel en bouwkundig gebied.

Je activiteiten zijn onder andere het:

 • (Laten) bewaken/toetsen van de engineeringswerkzaamheden conform de door de opdrachtgever gedefinieerde scope en binnen de gestelde technische, financiële, kwalitatieve en planning voorwaarden;
 • Het structureren en valideren van de engineering middels Systems Engineering;
 • Aansturen en toetsen van externe engineerende en de uitvoerende partijen;
 •  (Laten) opstellen van technische specificaties en werkpakketen, het bewaken van technische compliance en het reviewen van berekeningen, tekeningen, rapportages en analyses van derden;
 • Toezien op kwaliteit, performance en geldende (inter)nationale normeringen en richtlijnen over de volledige technische scope van het project;
 • Als spin in het web aanspreekpunt en gesprekspartner voor technische vraagstukken met betrekking tot civiele techniek en bouwkunde;
 • Beantwoorden van vragen van andere disciplines;
 • Vertegenwoordigen van het engineeringsteam tijdens de sales fase: het analyseren van het bestek, het voorbereiden van stukken met betrekking tot de techniek en het verifiëren van geleverde input door derden
 • Vertegenwoordigen van het engineeringsteam tijdens de uitvoering van de engineeringsopdracht en realisatie door derden; aanspreekpunt voor derden en bijwonen van vergaderingen (PMT, engineeringsoverleg, bouwvergaderingen).
 • Betrokken gedurende het hele project, van scopebepaling tot oplevering.

Wat verwachten we van jou?

 • Je hebt een afgeronde hbo-opleiding richting Civiele techniek/Bouwkunde.
 • Je hebt aantoonbare ervaring op het gebied van civiele techniek/ bouwkunde (bij voorkeur in de hoogspanningstechniek).
 • Enkele jaren ervaring in een vergelijkbare functie.
 • Goed ontwikkelde communicatieve vaardigheden en ruime ervaring met projectmatig werken.
 • Je hebt een helicopterview en kunt goed onder tijdsdruk werken.
 • Je bent analytisch sterk.
 • Als teamplayer ben je proactief, resultaatgericht, professioneel en in staat verschillende ‘bloedgroepen’ te verenigen binnen een project.
 • Je bent gewend en/ of vindt het leuk om wat meer afstand te doen van de tekentafel en meer reviewend en coördinerend te werken.
 • Kennis van en ervaring met System engineering.

Voorwaarden

 

 • Verschrikkelijk gaaf bedrijf
 • Marktconform salaris
 • Winstdeling
 • Mogelijkheid om deel te nemen aan het bedrijfsbeleggingsfonds onder gunstige voorwaarden
 • Mogelijkheid om parttime te werken
 • Collectieve ziektekostenverzekering
 • Flexibele werktijden
 • Opleidingsmogelijkheden
 • Reiskostenvergoeding
 • 25 vakantiedagen en 13 ADV dagen

 

Neem contact op >

Leave a Reply