Project Manager Tanks – Vopak – Rotterdam

By 30 oktober 2019Tankterminals

Profile Royal Vopak N.V.

 

Royal Vopak is the world’s leading independent tank storage company. They operate a global network of terminals located at strategic locations along major trade routes. With a strong focus on sustainability, including safety, they ensure safe efficient and clean storage and handling of bulk liquid products and gases for their customers. By doing so, they enable the delivery of products that are vital to our economy and daily lives, ranging from oil, chemicals, gases and LNG to biofuels and vegoils. Vopak is listed on the Euronext Amsterdam stock exchange and is headquartered in Rotterdam, the Netherlands. Including their joint ventures and associates, they employ an international workforce of over 5,700 people.

Around the world, we connect the supply of and demand for vital products and resources. Energy that allows people to heat their homes and travel the world. Food for a growing planet. And chemicals for companies to use. Products that are vital to people’s lives. We ensure the safe, efficient and clean storage of such vital products. The global energy transition, the growing world population, and all new possibilities of emerging technologies make this a very interesting time to be doing business. If this global working environment appeals to you and you have the right skills and mindset, then apply now to become a part of the Vopak team.

Project Manager Tanks

Zorgt ervoor dat de projecten probleemloos verlopen. Projecten worden in nauwe samenwerking met de Programma Manager Tanks en Technical Manager uitgevoerd en blijven binnen scope & budget en qua timing alles veilig en op tijd afrondend. Herkent projectrisico’s, en mitigeert deze pro actief om tot een vlekkeloze projectuitvoering te komen. Samen met de Programma Manager Tanks zorgend voor duidelijke en tijdige communicatie naar de diverse stakeholders.  Zorgt voor:

  • Verantwoordelijk voor effectieve en efficiënte engineering, uitvoering en operationele overdracht van tank onderhoudsprojecten volgens de Vopak Project Management (VPM) standaarden, inclusief gate-reviews, risicomitigatie en oplevering van alle project documenten volgens de toepasselijke codes, normen en standaarden. Dit in nauwe samenwerking met de Constructie Manager, Project Engineers en Field Supervisors;
  • Verantwoordelijk voor en borging van de prestaties op het gebied van gezondheid, veiligheid, milieu en kwaliteit binnen de tank onderhoudsprojecten en is een actieve promotor van verbeteringen in SHE-prestaties binnen de projecten en binnen Vopak;
  • Beheer van de relatie met de hoofdaannemers met betrekking tot tank onderhoudsprojecten;
  • Projectrapportages aanleveren en stakeholders proactief informeren over veiligheid, voortgang, budget, kwaliteit, omvang en projectrisico’s;
  • Verantwoordelijk voor het leiden van het management of change proces en projectevaluaties;

Profiel Project Manager Tanks

Samenwerken is essentieel. Veiligheid binnen projecten, zowel in theoretische zin als tijdens het uitvoeren van de projecten is essentieel. Touwtjes strak in handen, en exact wetend wanneer deadlines zijn en of het project binnen planning en budget loopt.

  • Afgeronde HBO opleiding in Mechanical Engineering, aangevuld met minimaal 5 jaar werkervaring met onderhoudsprojecten voor tanks

  • Kennis van EEMUA publ. 159 en/of API 653

  • Aantoonbare ervaring met het aansturen van een team van professionals en het managen van een portfolio aan projecten

  • Uitstekende kennis van de Nederlandse en Engelse taal in woord & geschrift

Voorwaarden en meer:

In de sterke familiecultuur is er veel aandacht voor onze mensen. Er wordt gekeken naar je talent en er worden mooie kansen geboden. Een cultuur van veiligheid en gezondheid, met veel aandacht voor het milieu.
Als 400 jaar oud, echt Rotterdams bedrijf houdt men van doorpakken, zijn ze direct en hebben ze korte lijnen. Zo regelen ze optimale dienstverlening met hun klanten centraal.

Salaris:

Uitstekend primair salaris, aangevuld met een compleet pakket secundaire voorwaarden en uitstekende loopbaanmogelijkheden

Neem contact op >

Leave a Reply