Manager Finance & ICT – RRP – Rotterdam

By 26 maart 2020Petrochemie, Renewables

De N.V. Rotterdam Rijn Pijpleiding Maatschappij (RRP) is opgericht in 1958 voor het transport van ruwe olie van Rotterdam naar raffinaderijen in het westen van Duitsland. Eind jaren zestig was de verwachting dat de groei en behoefte aan fossiele brandstoffen sterk zou groeien en werd besloten om de 24- duims buisleiding van Rotterdam naar Venlo te vervangen door een 36-duims leiding. Daarna is de oorspronkelijke leiding verbonden met de buisleiding van de Rhein Main Rohrleitungsgesellschaft voor het transport van olieproducten naar Duitsland. Op dit moment is RRP eigenaar van twee buisleidingsystemen met een totale lengte van 457 km en een opslagterminal in Venlo. De huidige aandeelhouders zijn Shell, Ruhr Oel en BP.

Manager Finance & ICT

Functieomschrijving: Volgt

Leave a Reply