Manager Projects – Tankterminal Operator – Rotterdam

By 5 januari 2021Tankterminals

Onze opdrachtgever is een (internationaal) actieve tankterminal operator. Het bedrijf kenmerkt zich door de korte lijnen en ondernemende, snel acterende instelling. Dit, gecombineerd met een cultuur waarbij eigen initiatief en zelfstandig handelen zeer gewaardeerd worden, heeft geleid tot een sterke groei van het bedrijf en uitstekende financiële performance en positie.

Om de organisatie te versterken en de afdeling projects / techniek een verdere professionaliseringsslag te laten maken, is er een positie ontstaat van

Manager Projects.

Functie:

De Manager Projects houdt overzicht over en een geeft sturing aan een zeer divers en zeer groot portfolio aan sustaining capex projecten en capex investeringen. Is betrokken vanaf de feasibility t/m de afronding van de projecten binnen het portfolio.

Stuurt functioneel de projectmanagers op de verschillende terminals aan. Onderhoudt contacten met interne en externe stakeholders, toezichthoudende instellingen en is betrokken in front-end project Development.

Zet een solide project governance structuur op en stuurt op een strakke planning en sturing van de projecten en het bewaken van de stagegate reviews in de verschillende stadia van de projecten. Hij zet een solide projectorganisatie op met solide processen en strakke governance, zonder te veel afbreuk te doen aan de ondernemende en snel schakelende organisatie.

Profiel:

HBO / WO opgeleide professional, met minimaal 10 jaar relevante werkervaring in portfoliomanagement of het managen van grote complexe projecten in petrochemische omgeving, bij voorkeur in tankterminal omgeving. Zeer goede communicatieve vaardigheden, overzicht behoudend, in staat in matrix organisatie doelen te stellen en te halen. Uitstekende stakeholdermanagement vaardigheden.

Salaris:

€ 100.000 – 120.000 + bonus + company car

Leave a Reply