Turnaround Manager – Sitech Services – Geleen

By 12 september 2022Petrochemie

Sitech Services helpt bedrijven in de procesindustrie, de chemische industrie en de energiesector om te groeien en zich te ontwikkelen. Zij ondersteunen hen met hun unieke diensten en de nieuwste technologieën, waarbij ze expertise, innovatie en verregaande digitalisering inzetten als tools om voorop te lopen. Ze analyseren en optimaliseren om het resultaat van onze klanten te maximaliseren, zodat ze hun voorsprong kunnen behouden. Daarmee zijn ze dé toonaangevende technologie partner die het maximale uit elke fabriek en plant haalt in termen van prestaties én rendement.

Sitech is met name werkzaam op de Chemelot Site te Geleen waarbij zij verantwoordelijk is voor de Site Services diensten (Waterzuivering, Brandweer, Security en Infra) alsmede technische diensten (Maintenance, Projecten, Turnarounds, Technologie & Innovatie) verleent aan een aantal grote chemische bedrijven op de locatie. Er werken circa 1.000 mensen en de doelstelling is om de dienstverlening verder uit te breiden binnen en buiten de Chemelot Site.

In verband met doorgroei is Sitech op zoek naar een

TURNAROUND MANAGER

Sitech stevent af op het drukste Turnaround jaar (najaar 2022 en voorjaar 2023) ooit! In totaal staan 7 Turn Arounds op de planning en kengetallen van 265.000 W-uren, 22.000 materiaalregels, 192.000 m3 steigerbouw, zijn zeker indrukwekkend te noemen.

Het proces start bij de klant, die op werklijsten aangeeft wat moet gebeuren. Daarna gaat Sitech aan de slag met de scoping, werkvoorbereiding, pré-uitvoering en tot slot de uitvoering. Een langdurig en intensief traject dat afhankelijk van de complexiteit van een Turn Around één tot enkele jaren in beslag neemt. In dat hele proces, wat moet leiden tot kwalitatief goede, veilige en efficiënt georganiseerde, speelt de Turnaround Manager een cruciale rol.

Taken:

De Turnaround Manager is een echte leider iemand die zijn teamleden maximaal in hun kracht inzet en primair focust op hoofdlijnen (processtappen), relatie met de klant en de SHE, kwaliteit prestatie en alleen als het nodig is, inzoomt op details en detailinformatie. Iemand die ook wanneer de druk hoog is, het hoofd koel houdt en het overzicht weet te bewaren. Taken o.a.:

 • inzet, ontwikkeling van het Turnaround team eindverantwoordelijk voor het hele TA proces en de operationele aansturing op grote lijnen;
 • de ontwikkeling van de Business Unit Turn Arounds in alle facetten; processen, medewerkers, SHE, kwaliteit, kosten-omzet en innovaties.
 • het managen van het afbreukrisico door het bewaken van SHE, budget, kwaliteit en de doorlooptijd van je portfolio; 
 • verder verbeteren van Turnarounds en levert daartoe input aan bij het Turnaround Center of Excellence;
 • managen van de klant relatie op een manier dat de toebedeelde Turnarounds (light) binnen de verwachtingen inzake SHE, budget, kwaliteit en doorlooptijd succesvol zijn;

Profiel kandidaat:

 • Master en/of Bachelor diploma op het gebied van techniek;
 • beschikt over minimaal 5 jaar ervaring op het gebied van Turn Arounds of Large Capital Projects binnen een Turn Around, en/of projecten omgeving;
 • ervaring met het op hoofdlijnen aansturen vanuit een helicopter view en de grote lijnen van zowel externe als interne processen en mensen in verschillende werkgebieden, zonder daarbij alles tot in detail te willen opvolgen/weten;
 • klantgericht (snel, efficiënt, commercieel en effectief inspelen en managen van de klantverwachtingen en -relaties);
 • goede communicatieve vaardigheden, overtuigend, stelt prioriteiten en komt gemaakte afspraken na;
 • impactvol, ondernemend, houdt overzicht en weet ook onder grote druk het hoofd koel te houden;
 • sterke focus op en drive om continu te verbeteren;
 • teamspeler, met interesse voor en betrokkenheid bij medewerkers, weten wat speelt binnen het team en tegelijkertijd in staat om zelfstandig te werken;
 • wisselt inhoudelijk kennis goed af met een zeer pragmatische, resultaatgerichte en projectmatige aanpak.

Salaris: € 7.000 – 7.500 per maand + vakantiegeld + 13e maand + uitstekend sec.voorwaarden

Leave a Reply