Technical Manager – Vopak – Rotterdam Europoort

By 17 mei 2023Tankterminals

Vopak is wereldwijd de leidende onafhankelijke aanbieder van op- en overslag in de petrochemische en (renewable) energy sectoren. Met terminals wereldwijd gesitueerd op strategische locaties, blijft het bedrijf groeien en investeren in nieuwe assets, met een sterke focus op new energies.

Vopak Europoort is de grootste terminal in het netwerk. Eén van de belangrijkste storage locaties wereldwijd en zeker voor de West-Europese markten. Van oudsher een focus op crude, stookolie en andere zwaardere producten, maakt de terminal zich nu gereed voor de toekomst met belangrijke investeringen in renewables, waarbij niet alleen storage wordt aangeboden, maar ook process installaties worden ontwikkeld.

De technische afdeling binnen de terminal, in totaal bestaand uit 100 tot 120 fte, heeft een breed spectrum aan werkzaamheden: Onderhoud, projecten (sustaining capex en commercieel gedreven), integrity management en project/business development.

Om leiding te geven aan de afdeling en een goede connectie te maken met operations en commercie, is Vopak op zoek naar een

TECHNICAL MANAGER

Taken:

Waarborgen van de integriteit van de assets. Eindverantwoordelijk voor de veiligheid en kwaliteit van het uitgevoerde werk. Zorgt voor de juiste mensen (op de juiste plek) en middelen die dit mogelijk maken.Eindverantwoordelijk voor het onderhouds- en sustaining capex-budget van de Europoort. Zorgdragen voor een veilige en efficiënte uitvoering van onderhoudswerkzaamheden en projecten tegen optimale kosten en doorlooptijd en bij een optimale veiligheidsperformance. Sturen op het realiseren van innovaties, efficiencyverbeteringen en kostenbesparingen, waarbij een strakke en transparante kosten discipline wordt gehanteerd.

Profiel:

Minimaal 15 jaar werkervaring in een vergelijkbare technische omgeving, waarvan minstens 5 jaar in een leidinggevende functie. Weet eenvoudig verbinding te leggen op diverse niveaus binnen Vopak en daarbuiten. Zeer gedreven, analytisch sterk en zorgt voor een duidelijke structuur en verbinding binnen het team en met andere afdelingen van de terminal. Beschikt verder over:

  • Een afgeronde technische opleiding op universitair niveau of minimaal HBO niveau, bij voorkeur Werktuigbouwkunde, met uitgebreide relevante werkervaring
  • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal
  • Zeer hoog bewustzijn en uitstraling op gebied van veiligheid en compliance
  • Stevige persoonlijkheid gericht op het ontwikkelen van mens en organisatie
  • Uitgebreide kennis van technische assets op terminals en bijbehorende wet- en regelgeving zoals bijvoorbeeld ATEX, PED, PGS29, NFPA richtlijnen

Salaris: eu. 120.000 + 150.000 + bonus + excellent sec.package

Leave a Reply