Business Developer RNG – VTTI – Rotterdam

By 10 juli 2023Renewables

VTTI is wereldwijd één van de marktleiders in de op- en overslag van energie en andere essentiële producten, zoals chemicals. In totaal beschikt VTTI over 10 miljoen m3 opslagcapaciteit verdeeld over de 5 continenten.

De strategie van VTTI ligt in een verdere versterking van de storage activiteiten, maar zet voornamelijk in op sustainable energy en het verkleinen van de wereldwijde CO2 uitstoot. VTTI New Energies onderzoekt en investeert in verschillende renewable initiatieven: Onder andere LNG (in transitie), waterstof, ammonia en biogas hebben de aandacht.

RNG (renewable natural gas) heeft binnen VTTI sterk de aandacht. De constructie van de eerste grote productie locatie in Tilburg is bijna afgerond en de Europese markt biedt veel ruimte voor meer soortgelijke initiatieven. Ook binnen de Benelux zijn er veel kansen om VTTI binnen RNG te laten groeien.

Om deze groei mogelijk te maken, zoekt VTTI een

BUSINESS DEVELOPER RNG

Rapporterend aan de VP RNG Origination is de Business Developer verantwoordelijk voor originating en development van nieuwe RNG business opportunities. Bouwt aan een pijplijn met potentiële projecten, gebaseerd op de VTTI strategie en investeringscriteria. Taken (o.a.):

 • Verzamelen informatie, zowel marktinformatie als ook relevante ontwikkelingen binnen wet- en regelgeving
 • Zelfstandig longlisten van opportunities, initiëren proposals, risk management, onderzoeken van investment condities
 • Nauw samenwerkend met VTTI team in kader van m&a, new business projects en due diligence processes
 • Leidend in commerciële proces rondom nieuwe acquisitie of project: onderhandelingen, contracten, etc. etc. etc.

Profiel:

 • Academisch werk- en denkniveau
 • Minimaal 5 jaar relevante werkervaring in business development, commercie en/of strategie
 • Achtergrond in agrarische sector, RNG of waste sector
 • Nederlands- en Engelstalig
 • Communicatief vaardig; schakelt makkelijk tussen de ‘zuid-as’ en de ‘provincie’
 • Sterke analytische vaardigheden
 • Zelfstartend, multitasker, ondernemer

Salaris:

eu. 90.000 – 110.000 + bonus + auto vd zaak + sec.voorwaarden

Leave a Reply