Cost Engineer – Actemium – Dordrecht

By 15 september 2023Industrial Contractor

Over Actemium: Actemium is een toonaangevende organisatie gespecialiseerd in het leveren van geïntegreerde automatiserings- en informatietechnologieoplossingen voor diverse industrieën. Onze E&I-afdeling (Elektrotechniek & Instrumentatie) is gespecialiseerd in het ontwerpen, bouwen en onderhouden van elektrische en instrumentatie-installaties voor industriële projecten. Als Cost Engineer (E&I) bij Actemium speel je een cruciale rol in het waarborgen van de kosteneffectiviteit en financiële haalbaarheid van de E&I-projecten.

Functieomschrijving:

De Cost Engineer (E&I) bij Actemium is verantwoordelijk voor het nauwkeurig berekenen en begroten van de kosten voor elektrotechnische en instrumentatieprojecten. Speelt een essentiële rol bij het ondersteunen van het projectteam en het waarborgen van de winstgevendheid van de projecten. Enkele belangrijke verantwoordelijkheden en taken die bij deze functie horen:

 1. Kostenanalyse: Analyseert technische specificaties en ontwerpen om een diepgaand begrip te krijgen van de projectvereisten en benodigde materialen en arbeid.
 2. Kostenramingen: Stelt kostenramingen op voor projecten op basis van eigen analyses, rekening houdend met materialen, arbeidskosten, apparatuur, onderaannemers en andere relevante kosten.
 3. Tenders: Ondersteunt het offerteproces door nauw samen te werken met het verkoopteam en de projectmanagers om concurrerende en realistische offertes op te stellen voor klanten.
 4. Budgetbeheer: Bewaakt en beheert de kosten gedurende de levenscyclus van het project, inclusief het identificeren van afwijkingen en het voorstellen van kostenbijstellingen indien nodig.
 5. Leveranciers- en onderaannemersbeheer: Onderhandelt over prijzen en voorwaarden met leveranciers en onderaannemers en beheert de relaties om optimale kostenbesparingen te realiseren.
 6. Risicobeheer: Identificeert potentiële kostenrisico’s in projecten en ontwikkelt strategieën om deze risico’s te minimaliseren.
 7. Documentatie: Zorgt voor een gedegen documentatie van kostenberekeningen, begrotingen en kostenrapporten, en houdt deze bij.
 8. Samenwerking: Werkt nauw samen met interne teams, waaronder engineering, inkoop en projectmanagement, om de kostenaspecten van projecten te coördineren en te optimaliseren.

Vereiste kwalificaties:

 • Afgeronde opleiding op bachelor- of masterniveau in elektrotechniek, instrumentatie, werktuigbouwkunde of een gerelateerd technisch vakgebied.
 • Kennis van elektrotechnische en instrumentatie-installaties, materialen en normen.
 • Ervaring met kostenberekeningen en begrotingen in industriële projecten is een sterke troef.
 • Sterke analytische vaardigheden en aandacht voor detail.
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden om effectief te kunnen samenwerken met verschillende teams en klanten.
 • Het vermogen om zelfstandig te werken en beslissingen te nemen binnen gestelde richtlijnen.

De Cost Engineer (E&I) bij Actemium krijgt de kans om deel uit te maken van een dynamisch team dat innovatieve oplossingen levert aan klanten in diverse industriële sectoren. Hij/zij speelt een cruciale rol in het succes van projecten en draagt bij aan de groei en ontwikkeling van de organisatie.

Voorwaarden:

Uitstekend primair en secundair arbeidsvoorwaarden pakket, bonus, zeer aantrekkelijke aandelenregeling, 25 vakantiedagen + 13 adv.

Leave a Reply