Senior Project Developer – Standic – Dordrecht/Antwerpen

By 28 mei 2024Tankterminals

Standic is een onderdeel van de Hametha Group, een Nederlands familiebedrijf. Hametha is een gezond, groeiend bedrijf dat al bestaat sinds 1959. Het telt ongeveer 1.500 medewerkers en staat voor een omzet van meer dan € 2 miljard.

Standic is een uniek bedrijf, de relaties zijn persoonlijk en de mensen zijn gedreven. De sfeer is informeel en wordt gekenmerkt door vertrouwen, korte lijnen, duidelijke taal, pragmatisme en oog voor elkaar. Op dit moment kent Standic drie terminals: Standic Dordrecht, Standic Oil Services en Standic Antwerpen. Het bedrijf heeft internationale aspiraties en is zeer ondernemend; in Antwerpen is in 2021 de terminal in operatie genome en de start van de bouw van fase III is naar verwachting in Q4 2024 waarvan de oplevering eind 2025 is gepland. In totaal leidt dit tot een opslagcapaciteit van 250.000 m3. In Dordrecht vindt de voorbereiding plaats voor het bouwen op twee tankputten, met daarmee een toename in capaciteit van 66.000 m3. Ze willen graag in de topleague van Europa terecht komen en zijn nog lang niet uitgespeeld.

Om de groei te bestendigen is Standic op zoek naar een Project Developer in een klein team waar de basis het hoofdkantoor in Dordrecht is. Deze Developer zal op termijn naar een Lead functie toe te groeien. Het vertalen en bewaken van de “Standic filosofie” is daarbij de belangrijkste opdracht.

Functie:

De Project Developer maakt deel uit van een multidisciplinair projectteam. Taken zijn in de eerste plaats pre-engineering, ontwerp (basic & detail) en budgetbepaling. Richt zich op de technische uitwerking en procesengineering van de projecten in samenwerking met diverse externe engineeringspartners en stakeholders binnen Standic. Werkt mee aan het totaalontwerp van de installaties en is daarbij in nauw contact met verschillende leveranciers om zo de meest geschikte en economische oplossing uit te werken. Na de contractfase actief in de detailopvolging en borging van kwaliteit.

In een later stadium betrokken in het vertalen van commerciële ideeën naar werkbare concepten en prefeasibility studies, het assisteren in verkrijgen van de benodigde vergunningen en deelnemen aan Hazop’s.

Vereisten:

 • Een Masterdiploma in werktuigbouwkunde, procestechniek, civiele techniek (NL)/bouwkunde (België) of vergelijkbare discipline;
 • Minimaal 6 jaar ervaring in (project) engineering, bij voorkeur binnen tankopslag of de chemische procesindustrie vanuit een multidisciplinaire blik;
 • Pré: operationele ervaring en focus en ervaring binnen HSSE;
 • Communiceert gemakkelijk met verschillende typen mensen en is in staat zowel autonoom te werken als in een team;
 • Gerichtheid op kwaliteit maar combineert dit met een nuchter pragmatisme;
 • Creatief, gericht om iets te realiseren;
 • De bereidheid om zowel in Belgïe als in Nederland werkzaam te zijn (en in andere toekomstige locaties);
 • Vloeiende communicatie in het Nederlands en Engels.

Voorwaarden:

 • Een competitief salaris.
 • Een leaseauto.
 • Studie- en ontwikkelmogelijkheden.
 • Een aantrekkelijk secundair arbeidsvoorwaardenpakket, de specifieke invulling is afhankelijk van een Belgisch of Nederlands arbeidscontract.

Leave a Reply