(Lead) Project Development Engineer – Standic – Dordrecht/Antwerpen

By 21 februari 2024Tankterminals


Standic is een onderdeel van de Hametha Group, een Nederlands familiebedrijf. Hametha is een gezond, groeiend bedrijf dat al bestaat sinds 1959. Het telt ongeveer 1.500 medewerkers en staat voor een omzet van meer dan € 2 miljard.

Standic is een uniek bedrijf, de relaties zijn persoonlijk en de mensen zijn gedreven. De sfeer is informeel en wordt gekenmerkt door vertrouwen, korte lijnen, duidelijke taal, pragmatisme en oog voor elkaar. Op dit moment kent Standic drie terminals: Standic Dordrecht, Standic Oil Services en Standic Antwerpen. Het bedrijf heeft internationale aspiraties en is zeer ondernemend; in Antwerpen is twee jaar geleden de terminal in operatie genomen, Fase II is volop aan de gang en wordt opgeleverd medio 2024; de start van de bouw van fase III is in Q4 2024 waarvan de oplevering eind 2025 is gepland. In totaal leidt dit tot een opslagcapaciteit van 250.000 m3. In Dordrecht vindt de voorbereiding plaats voor het bouwen op twee tankputten, met daarmee een toename in capaciteit van 66.000 m3. De ambitie is om in de komende jaren verder door te groeien.

Om deze groei te bestendigen is Standic op zoek naar een

PROJECT DEVELOPMENT ENGINEER

De Project Development Engineer is actief in een klein hecht team waar de basis het hoofdkantoor in Dordrecht is. De start zal zijn als rechterhand van de huidige Lead Project Engineer om op de middellange termijn naar deze Lead functie toe te groeien. Het vertalen en bewaken van de “Standic Filosofie” is daarbij de belangrijkste opdracht.

Taken:
De Project Development Engineer maakt deel uit van een multidisciplinair projectteam. Taken zijn in de eerste plaats het vertalen van commerciële kansen naar technische oplossingen, pre-engineering, ontwerp (basic & detail) en budgetbepaling. Richt zich op de technische uitwerking en process engineering van de projecten in samenwerking met diverse externe engineeringspartners en stakeholders binnen Standic. Werkt mee aan het totaalontwerp van de installaties en is daarbij in nauw contact met verschillende leveranciers om zo de meest geschikte en economische oplossing uit te werken. Na de contractfase actief in (detail)opvolging en borging van kwaliteit.
Betrokken in het vertalen van commerciële ideeën naar werkbare concepten en prefeasibility studies, het assisteren in verkrijgen van de benodigde vergunningen en deelnemen aan Hazop’s.

Profiel:

 • Bachelor/masterdiploma in werktuigbouwkunde, procestechniek, civiele techniek (NL)/bouwkunde (België) of vergelijkbare discipline
 • Minimaal 6 jaar ervaring, bij voorkeur binnen tankopslag of de chemische procesindustrie vanuit een multidisciplinaire blik
 • Pré: operationele ervaring en veiligheidskunde
 • Makkelijk communicerend met verschillende stakeholders en kan autonoom te werken als in een team;
 • Gericht op kwaliteit in combinatie met een nuchter pragmatisme
 • Creatief en resultaatgericht
 • Flexibel qua werklocaties (Antwerpen en Dordecht)
 • Vloeiende communicatie in het Nederlands en Engels

Voorwaarden:

 • Eur. 75.000 – 85.000
 • Leaseauto.
 • Studie- en ontwikkelmogelijkheden.
 • Een aantrekkelijk secundair arbeidsvoorwaardenpakket, de specifieke invulling is afhankelijk van een Belgisch of Nederlands arbeidscontract.

Leave a Reply